sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Päätös


En mielelläni palaa ajatuksissani maaliskuuhun, sairaalan sänkyyn ja siihen tyhjyyden tunteeseen, kun en tiennyt, miten jatkaa eteenpäin. En tiedä, mikä sai minut tarttumaan kynään ja piirtämään ensimmäiset kuvat, saati sitten julkaisemaan ne netissä. Kai se oli vain tunne, ajatus siitä, että se voisi olla tie ulos.

En osaa sen paremmin selittää, miksi haluan nyt antaa enemmän aikaa ja tilaa myös kaikelle muulle elämässä ja lopettaa tämän blogin päivittämisen. Ehkä se liittyy siihen, että näiden kuukausien jälkeen tiedän taas, miten jatkaa tätä matkaa - olen valmis yrittämään uudelleen. Tulevaisuus on avoin, toivon parasta.

En osannut koskaan kuvitellakaan, miten paljon bloggailu minulle antaisi. Kiitos teille siitä, että teitte siitä näin hienoa. Kiitos myönteisestä vastaanotosta ja aktiivisesta kommentoinnista! Blogini ei olisi tämä sama blogi ilman teitä ja teidän ääntänne.

Kiitos myös kannustuksesta kirjan julkaisemiseksi. Asia on työn alla ja mietinnässä. Jos kirja julkaistaan, saa sitä ostaa ainakin Simpukka-yhdistyksen kautta.

Tämä sivu on ollut minulle se paikka, jossa olen saanut avoimesti käsitellä surua tyttäreni kuolemasta, kokemiani keskenmenoja ja kaikkia niitä tunteita, joita lapsettomuus minussa herättää. Onneksi elämä on muutakin, ja minä (kuten jokainen lapseton) olen ja tunnen muutakin. Ripaus kaikesta siitä muusta katseltavissa ystäväni satublogissa: http://www.pikku-olavi.blogspot.com/

Lämmin halaus, PNG

87 kommenttia:

 1. Kiitos hienosta blogistasi. Ikävä tulee näitä hienoja kuviasi. Toivon kaikkea hyvää ja onnellista elämääsi.

  -Lapseton lukija-

  VastaaPoista
 2. Monet aamuistani ovat alkaneet kurkkaamalla blogiisi - kiitos hienoista, osuvista ja joinain päivinä hyvin raadollisistakin kuvauksistasi. Näitä tulee ikävä - mutta toivottavasti saamme (kuten joku jo joskus aiemmin lausahti) vielä jonakin päivänä katsoa kuviasi lapsiperheen arjesta iloineen ja suruineen.

  Surullista, että meitä on näin paljon. Mutta kiitos myös teille kaikille täällä kommentoineille. Tämä on ollut paikka, jossa on saanut kertoa siitäkin, mitä ei ääneen uskalla sanoa. Ja on saanut huomata, ettei ole yksin epäoikeudenmukaisine tunteineen...

  Hyvää jatkoa, voimia ja uusia tuulia elämääsi PNG
  - ota aikaa itsellesi!

  VastaaPoista
 3. Tuhannesti kiitos PNG kaikista hienoista ja ajatuksia herättävistä kuvista; blogiasi tulee ikävä!! Täällä käydessä on aina tullut tunne, ettei olekaan yksin kaikkien lapsettomuuden herättämissä tunteissa ja tapahtumissa - kuvasi ovat tukeneet, naurattaneet ja itkettäneet. Toivottavasti kirja julkaistaan mahdollisimman pian - ostan sen heti!Toivon sinulle onnea elämääsi ja uudelleen yrittämiseen!
  Halauksia!

  VastaaPoista
 4. Voi, minullekin tulee ikävä kauniita ja oivaltavia kuviasi. Mutta omia tunteitaan pitää kuunnella, ja jos tuntuu siltä, että on aika lopettaa, silloin se on niin. Kaikkea hyvää sinulle jatkossa.

  Kiitos.

  VastaaPoista
 5. Kiitos pysäyttävästä, puhuttelevasta blogista. Ja toivottavasti saamme nähdä töitäsi jossain muualla. Jos ihmisellä on kyky tehdä jostain näin henkilökohtaisesta ja kipeästä näin hienoa taidetta, ilmaisuvoimallasi ei varmasti rajoja olekaan.

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia PNG. Minulta on kuollut myös lapsi, Sinun blogistasi on ollut kovasti lohtua surutyössä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos tästä blogista, PNG. Sitä tulee ikävä. Palaan varmasti usein tänne katsomaan läpi tähänastiset kuvat, jos jätät ne näkyville. Olen saanut tämän blogin kautta paljon. Se on auttanut oman surun käsittelemisessä. Kiitos.

  VastaaPoista
 8. Kiitos ihanista tunteikkaista piirroksistasi, kyllä näissä on jo kirjan verran ainesta ja aihetta pohdiskeluun. Toivon että sarjakuvat kommentteineen pysyvät luettavissa, sillä näiden avulla voi selvittää läheisilleen tunteita, joita ei pysty muutoin heille kertomaan.. Nämä kuvat ovat naurattaneet ja itkettäneet, enkä usko että suurin osa maailmassa julkaistuista kirjoista pystyy näin hyvin oikeuttamaan olomassaoloaan! Kaunista elämän jatkoa sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
 9. Tack för att du har velat dela med dig av alla dina fina och tänkvärda bilder och ord! Jag önskar dig allt gott och mycket glädje! Varma kramar!

  VastaaPoista
 10. Olet pukenut kuviksi ja sanoiksi monet tunteeni. Surun, itseironian. Olen itkenyt ja nauranut kuvillesi, monesta olen löytänyt itseni ja tilanteemme. Sinua tulee ikävä mutta samalla tunnen suurta iloa että lähdet elämää eteenpäin. Otat seuraavan askeleen. Toivon sydämessäni että tiesi tulee kevyemmäksi kulkea. Että saat sen mitä toivot.

  Lämmin halaus ja suuri kiitos.
  -nelli-

  VastaaPoista
 11. Lämmin kiitos puhuttelevista kuvista! On ollut vaikea ymmärtää ja hyväksyä omia tuntemuksia liittyen lapsettomuuteen ja keskenmenoihin. Blogisi on auttanut siinä. Kaikkea hyvää toivoen!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kun olet jakanut elämääsi meidän kanssamme hienojen kuvien muodossa. Tulee ikävä!
  Oikein paljon kaikkea hyvää jatkoon. Odotan kirjaa, ostan sen varmasti.

  VastaaPoista
 13. Kiitos blogista jonka kuvat usein kolahtivat, upposivat ja koskettivat, auttoivat jaksamaamn. Jään kaipaamaan blogiasti, toivottavasti joskus saamme kirjaasi ostaa. Kaikkea hyvää sinulle!
  endotar82

  VastaaPoista
 14. Lämmin kiitos blogistasi. Olen lukenut sitä viikottain. Kuvasi ovat hyvin osuvia ja kauniita tositarinoita. Kohtalontovereitasi on paljon. Sinä olet tärkeä! Toivon todella, että kun aika on oikea, julkaiset kirjasi. Toivon sinulle kaikkea hyvää. Rukoilen, että sinullekin vielä aurinko paistaa lapsesi kasvoilta. Rauhallista joulua!
  -anu-

  VastaaPoista
 15. Kiitos sinulle PNG. Nämä kuvat ovat tuoneet todella tunteen, että en ole lapsettomuuteni kanssa yksin tässä maailmassa. Kuvat todella voivat kertoa enemmän kuin tuhat sanaa. Tätä blogia tulee todella ikävä, mutta ymmärrän kyllä että joskus on aika siirtyä eteenpäin. Toivotan Sinulle kaikkea hyvää ja enkelihaleja elämän poluille!

  Kirjaa odotellen,
  Riikka

  VastaaPoista
 16. Kiitos Sinulle PNG! Tämä on ollut poikkeuksellinen blogi. Se on erottunut joukosta erittäin oivaltavien ja hienojen kuviensa vuoksi. Olet pystynyt todella hienosti muutamalla kuvalla kiteyttämään meidän lapsettomien sisällä vellovat tunteet. Blogisi on antanut voimia varmasti monelle meistä.

  Rohkeutta ja menestystä elämääsi!

  VastaaPoista
 17. Kiitos tästä silmiä avaavasta blogista, joka opetti paljon ihmiselle, joka ne lapsensa on helposti alulle saattanut. Ehdottoman hieno asia, jos kirjaksi nämä päätyvät! Kaikkea hyvää sinulle.

  VastaaPoista
 18. Tietysti harmittaa, että lopetat blogin mutta haluan kiittää sinua sydämestäni siitä, että olet jakanut lahjasi myös minun kanssani. Sydämellinen kiitos sinulle PNG ja kaikkea hyvä elämääsi,
  toivoo Mafalda

  VastaaPoista
 19. Kiitoksia näistä kuvista, ne ovat olleet tärkeitä omassa surutyössä. Hyvää jatkoa sinulle eteenpäin tulevaisuuteen :).
  -s-

  VastaaPoista
 20. Kiitos hienosta blogista, sua tulee ikävä <3

  VastaaPoista
 21. Kiitos tästä blogista ja kaikkea hyvää elämääsi!

  VastaaPoista
 22. Kiitos hienosta, ajatuksia herättävästä blogista. Olet tosi taitava.
  Hyvää jatkoa ja paljon kauniita asioita elämääsi!

  VastaaPoista
 23. Kirjaasi odotellessa, kiitos tästä...
  -Puuhevonen-

  VastaaPoista
 24. PNG, minä kiitän uusista ajatuksista, joita olet osannut kuvillasi tarjoilla. Kuten jo taannoin blogissani kirjoitin, olen iloinen että et koe enää tarvetta päivittää vaan olet surussasi jo niin pitkällä että haluat katsoa eteenpäin. Sinä olet vahva, sinä jaksat kyllä. Kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
 25. Kiitos upeasta blogista! Toivottavasti kirjan julkaiset, ostan sen samantien.
  Kuvasi ovat auttaneet käsittelemään omia menetyksiäni ja avanneet kyynelille polun. Vihdoinkin.

  Toivon sinulle kaikkea onnea uuden, toivon valaiseman tien varrelle!<3

  VastaaPoista
 26. Lämmin kiitos sinulle blogista, josta tuli minullekin erittäin tärkeä.

  VastaaPoista
 27. Kiitos blogistasi! =)
  Kaunista syksyn jatkoa ja valkoista talvea!
  HopeinenSimpukka

  VastaaPoista
 28. Kaikkea Hyvää Sinulle jatkoon! Kiitos hienosta, koskettavasta blogistasi..
  <3 -Miu

  VastaaPoista
 29. Kiitos.
  Kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
 30. *rutistaa halaukseen* Kiitos PNG <3

  VastaaPoista
 31. Kiitos hienosta blogista, on ollut mukava käydä katsomassa mitä uutta sinulla on ollut sanottavana. Kaikkea hyvää elämääsi ja siunausta toivoen!

  VastaaPoista
 32. Kiitos upeasta blogista, hienoista piirroksista ja ajatuksistasi. Olet ollut minulle tärkeä vertaistuki. Tulee ikävä.

  Kaikkea hyvää elämääsi ja kaunista talven odotusta!

  VastaaPoista
 33. Kiitos ja hyvää matkaa! Juuri tänä aamuna ajattelin sattumalta sinua ja mietin, että voisinkohan kirjoittaa sinulle, että älä luovuta,uskalla! Mutta torppasin asian kyllä ihan samatien, sillä tässä lapsettomuussurussani tarpoessani olen huomannut, miten aika ja valinnat eivät ole muiden (eikä ehkä itsensäkään) ymmärrettävissä. Se mikä tulee, se tulee.

  VastaaPoista
 34. Kiitos hienosta ja tunteita herättävästä blogista! Toivon sinulle tulevaisuuteen toiveiden täyttymistä ja onnellisia hetkiä. Tulee ikävä... Aion kyllä varmasti ostaa kirjasi, jos sen julkaiset!!!

  VastaaPoista
 35. Kiitos ja kumarrus! Kaikkea mahdollista hyvää ja kaunista tulevaisuuteenne. Hieno päätös, kunnioitan sitä vaikka ikävä tuleekin. Suurella sydämellä, halauksilla!

  VastaaPoista
 36. kiitos! blogisi olen lukenut päivittäin yhtä varmasti kuin nettihesarin. En lukenut vaan katsonut, ja aina odottanut uutta. Nyt jää tyhjä aukko tälle paikalle - toivottavasti saat kuvasi siis kirjaan:) Meni miten meni, onnea ja voimia sinulle, ja teet just niinkuin parhaalta tuntuu!

  VastaaPoista
 37. Kiitos näistä upeista kuvista. Olen saanut niistä todella paljon lohtua. Olen myös vinkannut tästä sivusta niille ystävilleni, joilla on lapsia. He ovat ymmärtäneet näiden kuvien avulla paljon paremmin omaa tilannettani, ja ovat osanneet käsitellä asiaa paremmin kanssani.
  Toivon sydämestäni sinulle hyvää jatkoa!
  -Elsa-

  VastaaPoista
 38. Minäkin kiitän hienoista, osuvista ja ytimekkäistä kuvistasi. Kirja suunnitteilla? UPEETA! Sitä on pakko suositella ja kannustaa siihen, nämä ovat niin hienoja että ansaitsevat päästä kansienkin väliin ihan käsin hiplattaviksi :)

  VastaaPoista
 39. Kiitos! Olet auttanut minuakin kuvillasi enemmän kuin koskaan voin ilmaista.
  -Satsu

  VastaaPoista
 40. Kiitos koskettavasta blogistasi. Toivon kaikesta sydämestäni elämäänne kaikkea hyvää ja onnea.

  VastaaPoista
 41. Kaunis kiitos tästä upeasta ja tärkeästä blogista. Olen seurannut blogiasi kesästä asti. Aikana, jolloin lapsettomuuskriisini oli kipeimmillään, blogisi oli minulle parasta mahdollista terapiaa. Oma tilanteeni ei ole näinä kuukausina mihinkään muuttunut, mutta suhtautumiseni siihen on, ja uskon, että kiitos siitä kuuluu suurelti sinulle.

  Tulen kaipaamaan sinua ja blogiasi. Toivon, että blogisi jää edelleen elämään, jotta mustina päivinä voin jatkossakin hakea täältä tukea. Kuviisi ei kyllästy koskaan!

  Toivotan sinulle paljon voimia ja onnea tulevalle. Olet rohkea ja urhea, ja se toivottavasti lopulta palkitaan! Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 42. Kiitos näistä ajatuksia herättävistä kuvista! Joku päivä kun uskallan, annan tulevan kirjasi läheisilleni... ehkä he sitten ymmärtävät minun tunteinani hieman paremmin...

  -ellipsi-

  VastaaPoista
 43. Kaikkeä hyvää sinulle. Tulee ikävä näitä hienoja kuvia ja ajatuksia!

  VastaaPoista
 44. Tämä on ollut blogi, jota olen seurannut surulla, ilolla, tunteiden virratessa. Png, yksi matka on kuljettu - meitä on ollut täällä monta. On ollut hienoa, että joku on pukenut sanoiksi ja kuviksi monta kipeää asiaa. Arvostan ajatuksiasi Png ja sitä työtä, jota olet lapsettomuuden näkymättömyysviitan poistamiseksi tehnyt. Arvostan myös sitä päätöstä, että sinun on aika kääntää uusi sivu. Odotan kirjaasi, jonka haluan ilman muuta omakseni. Nämä kuvat kun saavat jäädä mieluusti yhdeksi matkani varrelle tulleista.

  Kaikkea hyvää, Png ja myös kaikki muuta kirjoitelleet. Me jaksamme kyllä. Me olemme heikkoja ja vahvoja. Me olemme.

  Lämpöä talveen toivottelee,
  Sininen lintu

  VastaaPoista
 45. Yhdyn edellisiin: kiitos blogistasi ja onnea uskaltamiseen. Toivottavasti saamme joskus lukea parempia uutisia.

  VastaaPoista
 46. Kiitos, että olet jakanut tämän matkan kanssamme!

  Onnea tulevaan,
  - S

  VastaaPoista
 47. Kiitos koskettavasta blogista PNG, kaikkea hyvää jatkoon!
  - P

  VastaaPoista
 48. Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
 49. Kiitos, että olet jakanut kuvasi, ne ovat olleet todella koskettavia ja niistä olen saanut paljon.

  Kaikkea hyvää teille ja toivon ja uskon kovasti, että teille pienokainen vielä syntyy.

  Kaisa

  VastaaPoista
 50. Kiitos sinulle blogistasi , jossa puit ne kaikki ajatukset niin kovin osuviksi ja koskettaviksi kuviksi!

  Toivon sydämeni pohjasta sinulle hyvää jatkoa ja onnea tulevaan elämään!!

  VastaaPoista
 51. Kiitos mahtavasta blogistasi. Jään kaipamaan näitä niin koskettavia kuvia.
  Toivon teille kaikkea hyvää ja että teille se nyytti suodaan.

  VastaaPoista
 52. Lämmin KIITOS <3 . Ja kaikkea hyvää, auringon säteitä ja ilon pilkahduksia elämääsi!

  -Kaisa

  VastaaPoista
 53. Paljon halauksia ja onnellisia päiviä elämääsi. Kaikkea hyvää ja jaksamista.

  VastaaPoista
 54. Voi kiitos, kiitos, kiitos blogistasi! Olen tunnistanut itseni niin monesta näistä kuvista. Onnea, voimia, aurinkoa ja enkeleitä jokaiseen päivääsi ja rohkeutta tulevaa varten!

  VastaaPoista
 55. Kiitos ajatuksia herättävästä ja lohduttavasta blogista. Toivottavasti kuvat julkaistaan kirjana. Kaikkea hyvää elämääsi!

  VastaaPoista
 56. Kiitos PNG ja oikein hyvää jatkoa teille!

  M-A

  VastaaPoista
 57. Kiitos kuvistasi, siitä, että osut ruudulla/parilla suoraan ytimeen, niihin asioihin joita me kaikki samassa tilanteessa olevat olemme kokeneet. Kiitos siitä, että olemme saaneet itkeä kuviesi avulla (koska aina sitä sisällä vellovaa itkua ei ole helppoa pusertaa ulos, vaikka sen ulos saaminen aina hetkeksi helpottaakin). Kiitos siitä tunteesta, että emme ole yksin näiden tunteiden kanssa. Voimia ja valoisampaa tulevaisuutta sinulle! -Hops-

  VastaaPoista
 58. KIITOS tästä blogista!!!!! Paljon voimia ja tsemppiä tuleviin koitoksiin.

  *halaus ja kyynelten pois pyyhkäisy*

  VastaaPoista
 59. Kiitos mielettömän ihanasta blogista joka on auttanut minut monta kertaa ylös syvistä syövereistä kerta kerran jälkeen, kiitos!

  Kaikkea hyvää jatkossa!

  VastaaPoista
 60. Kaikkea hyvää elämäänne! Olet rohkea ja viisas ihminen - siitä kertoo myös päätöksesi siirtyä eteenpäin, vaikka tämä vaihe onkin tuonut paljon.

  Me jäämme tänne kaipaamaan, mutta mehän saimme jo tämän kaiken. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 61. Kiitos että olen saanut jakaa blogiasi. Vaikka kuviasi tulee todella ikävä, on lohduttavaa että asiat - tai suhde niihin - kuitenkin muuttuu ja kehittyy, vaikka välillä tuntuu siltä että on täysin suossa eikä mikään liiku. Kun luopuu, tulee tilaa uudelle. - Kauniisti sanottu tuo edellisen kirjoittajan "jäämme tänne kaipaamaan, mutta mehän saimme jo tämän kaiken". Näin on.

  VastaaPoista
 62. Iso kiitos ja lämmin toivotus lahjakkaalle ihmiselle elämässä eteenpäin menemiseen! Luovuus on suuri lahja ja on ollut ilo nauttia sen hedelmistä! Upeaa työtä!

  Terhi

  VastaaPoista
 63. Löysin tänne aivan viime tingassa. Kiitos. Itse olen jäämässä lopullisesti lapsettomaksi, adoptiokaan ei ole kohdallamme mahdollinen. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin koettaa jaksaa elää.

  VastaaPoista
 64. Kaikkea hyvää tulevaasi, kiitos näistä kuvistasi, jotka olet jakanut meidän kaikkien kesken.

  VastaaPoista
 65. Kiitos tästä kaikesta, jota olet jakanut kanssamme. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa ja välillä saaneet kyyneliin ja välillä jopa naurattaneet. Kiitollisena kaikesta ja kaikkea hyvää ja valoisaa talven odotusta!!

  t. E

  VastaaPoista
 66. Kiitos! Olet upealla tavalla pukenut sanoiksi sen, mitä monet tuntevat.

  VastaaPoista
 67. Kiitos näistä kuvista, joilla olet sanoittanut ajatuksia, joihin valitettavan moni pystyy samaistumaan <3 Blogisi on ollut suuri apu, jonka edessä on saanut itkeä sumeilematta. Ehkä myös sen saama julkisuus auttaa muita ymmärtämään edes hitusen paremmin meidän lapsettomien tuskaa ja epätoivoa.

  Toivon teille miehesi kanssa kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
 68. Vakituinen lukija jättää merkin ensi kertaa. Suuri kiitos kuvistasi! Onnistuin niiden kanssa avamaan isälleni maailman jota käyn lävitse. Siskon kanssa toistelemme vaikeissa tilanteissa usempaakin kuvatekstiä, hän kun sai vauvan ja minä jatkan hoitotaivalta.
  Hienoa että sinun on tullut aika jatkaa matkaa, kuviasi jään kaipaamaan.

  VastaaPoista
 69. Toivottavasti kirjasi ilmestyy pian..käyn päivittäin blogillasi..toivon ettei vielä häviäisi "eetteristä"..

  VastaaPoista
 70. Kiitos ja kumarrus! Miten osaankaan enää itkeä? Täällä se on ollut helppoa. Ehkä munkin pitäis uskaltaa nostaa katse eteenpäin. Kiitos ja hyvää eteenpäin menoa!

  VastaaPoista
 71. Hei ja kiitos koskettavista kuvistasi. Itse sain kahdeksan vuoden lapsettomuuden, lukuisten hoitojen ja kolmen IVF-hoidon jälkeen kolmoset ja elämä on soljunut vuosien ajan lasten ehdoilla. Tätä blogia lukiessani olen yllättynyt kuinka syvässä ovat edelleenkin nuo vuosien takaiset lapsettomuuteen liittyvät tunteet ja kuinka ne palautuvat mieleen, vaikka olen saanut kokea äitiyden onnen. Toivon sinulle jaksamista ja onnea hoitoyrityksiin, ei kannata luovuttaa.

  VastaaPoista
 72. Et voisi paremmin kertoakaan miltä musta juuri tuntuu. <3 Mielettömän upeita kuvituksia suoraan mun suustani. <3 Kirjaa odotellessa...

  VastaaPoista
 73. Tämä on ollut huiman puhutteleva blogi. Onneksi blogit eivät vanhene, sillä vaikka et enää päivittäisikään, nämä tekstit ja kuvat jäävät talteen. Ethän sulje tai poista blogiasi, ethän?

  Hienoa että surutyösi on siinä vaiheessa, että pystyt katsomaan eteenpäin.

  Ihmeitä tapahtuu, joten toivon sinunkin kohdallesi sellaista.

  VastaaPoista
 74. Kiitos puhuttelevasta blogista. Kaikkea hyvää sinulle ja läheisillesi. Jatka piirtämistä jollain tavalla edelleen.

  VastaaPoista
 75. Lämpimät kiitokset sinulle PNG elämäsi kipeimpien asioiden jakamisesta meidän muiden lohduksi ja avuksi. Viimeksi tänään olen itkenyt blogisi äärellä ja oppinut kenties jotain - päässyt eteenpäin lapsettomuussurussani. Toivon, että jätät tämän blogin luettavaksemme, sillä on terapeuttinen vaikutus. Ja odotan innolla kirjaa, sinulla on jo monta ostajaa tiedossa! Toivon sinulle kaikkea hyvää ja että toiveesi toteutuvat!

  VastaaPoista
 76. Näiden sarjakuvien avulla olen saanut voimaa jatkaa. Kiitos.

  VastaaPoista
 77. Kiitos sinulle tästä blogista. Olen vasta taipaleen alussa hoidoissa, mutta kuvasi ovat puhutelleet minuakin. Kaikkea hyvää jatkoon.

  -L-

  VastaaPoista
 78. Kiitos upeista kuvista ja onnea jatkoon!

  VastaaPoista
 79. Kiitos PNG koskettavista kuvista. Kolme keskenmenoa kokeneena kuvat ovat osuneet ja uponneet täydellisesti. Olet pukenut sanoiksi niin monta tunnetta mitä on ollut vaikea kertoa muille. Olenkin kehottanut ystäviäni lukemaan blogiasi.

  Harmi kun lopetat tämän mutta ymmärrän että joskus on jatkettava matkaa ja jätettävä ainakin osa taakasta taakseen.

  Meillä on kahdeksan vuotta lapsettomuushoitoja takana mutta onnellinen loppu häämöttä helmikuussa. Älä menetä toivoa niinkuin minä tein. Toivotaan, että myös te onnistutte ja saatte toivomanne päätöksen tälle tuskaiselle matkalle.

  *Voimahali*

  VastaaPoista
 80. Minäkin kiittelen---
  olet ainutlaatuisella tavalla kertonut surusta, joka kaikkien ihmisten pitäisi tunnistaa olemassaolevaksi.

  Haluaisin vähän kannustaakin: kuvat ovat sen tasoisia, että kirjalla rikastut. Ei tämä ole mikään marginaali-ilmiö, meitä on monta ja jokaisella monen monta ystävää ja sukulaista joiden elämässä kuvaamasi tunteet elävät.
  Iso kustantaja ja laaja levikki, please...

  VastaaPoista
 81. Nyt vasta löysin blogisi. Olen täällä vuoronperään itkenyt ja nauranut. Kiitos ihanista kuvista, toivottavasti niistä joskus julkaistaan kirja.

  VastaaPoista
 82. Harmi kun lopetat, mutta ymmärrän ei aina jaksa Tiinan kautta nyt vasta löysin blogisi. Täytyy sanoa että ainakin vahva, olet ja sitä tarvitset. Kaikkea hyvää sinulle ja miehellesi, nuo kuvasi ovat niiin satuttavia ja hurmaavia. Kuvittelen että nuo kuvaavat tosi hienosti tuntojasi, älä ainakaan piirtämistä lopeta, sekin antaa voimaa surun keskellä, iso lämmin hali , terv maara

  VastaaPoista
 83. No voi, olen seurannut blogiasi jo pitkään ja yrittänyt samaistua tunnelmiisi. Ihmiset ovat joskus niin ajattelemattomia tahtomattaan, toivon mukaan... Oikein paljon onnea ja iloa elämääsi toivottelee kolmen lapsen ja yhden enkelin äiti

  VastaaPoista
 84. Olen seurannut blogiasi koskaan kuitenkaan kommentoimatta. Tänään luin tuoreesta Meidän perhe -lehdestä kirjastasi kertovan jutun. Hienoa, että lapsettomuudesta uskalletaan puhua avoimesti. Vielä hienompaa minusta oli lukea, että olet raskaana. Paljon onnea sinulle ja kumppanillesi, toivottavasti kaikki menee hyvin!
  Monet ajattelevat sinua, usko pois.

  VastaaPoista