sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Julkaistu!Tähän blogiin pohjautuva kirjani, Maailma mustavalkoinen – sarjakuvia lapsettomuuden surusta, on nyt julkaistu. Haluan kiittää teitä tuestanne, kirjaa ei olisi ilman teitä!

Toivon, että blogi ja kirja täydentävät toisiaan, että keskustelu jatkuu ja että kuvaamani mustavalkoisen maailman kontrastit pehmenevät.

Kirjan voi ostaa Simpukka-yhdistyksestä, Akateemisesta kirjakaupasta ja muista kirja- ja verkkokirjakaupoista ympäri maan sekä Fertinova-lapsettomuusklinikalta Helsingissä.

Lopuksi itseäni viime syksynä koskettanut lainaus Kierkegaardia:

"To dare is to lose one's footing momentarily.
Not to dare is to lose oneself."


Yours, PNG

52 kommenttia:

 1. Å, så vacker din bok ser ut!!! Jag ska definitivt skaffa den. Kramar!

  VastaaPoista
 2. Näyttää hienolta! =) Onnittelut!
  Tämä täytyy hommata.

  VastaaPoista
 3. Upeeta - onneksi olkoon!
  Täytyykin huomenna käydä ostamassa jos ollan liikenteessä!!!

  VastaaPoista
 4. Loistavaa, kyllä sitä on odotettu. Se on jo simpukkayhdistyksen kautta tilauksessa =)

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa että hienot kuvasi on nyt julkaistu myös kirjana! Laitoin tilauksen heti vetämään Simpukan kautta.

  -Lapseton

  VastaaPoista
 6. Onnea kirjan julkaisun johdosta!

  VastaaPoista
 7. Minä oon niin ylpeä sinusta!!! Hieno ja tosi tarpeellinen kirja!!!

  VastaaPoista
 8. Aivan mielettömän persoonallinen, kaunis ja julma blogi. Uskon, että kirjastasi ja taiteestasi tulee olemaan suuri lohtu monille.

  Itse menetin ensimmäisen lapseni alkuvaiheessa ja kärsin puolitoista vuotta masennuksesta, tyhjyydestä, pelosta... Nyt minua on siunattu kahdella lapsella ja blogisi muistutti taas, miten äärettömän kiitollinen minun pitäisi olla heistä.

  Kiitos ja kaikkea hyvää sinulle! Toivon, että sinuakin siunataan onnella tai toisella.

  VastaaPoista
 9. Onnea pitkän projektin valmistumisesta!

  VastaaPoista
 10. Kiitos blogista! Olen sivusta seurannut ystäviä, joiden aarteet eivät ole saaneet alkuaan kovin helposti. Tällä hetkellä veljeni vaimoineen käy läpi tätä raskasta aikaa, johtuen veljeni geeniperäisestä sairaudesta. Ja tiedän etten voi ymmärtää heitä, omasta tilanteestani katsoen. Kauniit ja karut kuvasi auttavat edes hieman raottamaan sitä verhoa, joka väillämme on.

  VastaaPoista
 11. Näyttää hyvältä! Rakkaat, lämpimät onnittelut - vielä kerran!

  VastaaPoista
 12. Tilasin kirjan.
  Kiitos PNG, olet suonut jo monet liikutuksen hetket, itkut ja kyyneleiset naurut kuvillasi.
  Toivon sinulle kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
 13. Kiitos hienosta kirjasta, oma kolahtikin eilen laatikosta. Miehenikin sitä jopa jo vilkaisi.
  Onnea!

  VastaaPoista
 14. Kiitos kirjasta ja onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 15. Riipaiseva blogi. En voi ymmärtää miten jotkut ihmiset voivat olla niin julmia..
  Voimia ja halauksia sinulle <3

  Onnittelut kirjasta!

  -Katja

  VastaaPoista
 16. Kiitos kirjasta! Tuli perille ja on hieno!

  VastaaPoista
 17. Kiitoksia kirjasta ja siitä, että olet jakanut tunteitasi. Omat tunteeni ovat saaneet paljon muotoa ja näkökulmia blogistasi. Meiltä on toinen lapsi kuollut kohtuun ja taustalla lapsettomuutta ivf-hoitoineen.

  VastaaPoista
 18. Kiitoksia kirjasta, se on jo luettu moneen kertaan. Monet itkut on itketty, naurut naurettu ja kiukunpuuskat käyty läpi niin kirjaa kuin blogia lukiessa.
  -endotar82-

  VastaaPoista
 19. Viime viikolla saapui kauan odotettu kirja kotiin ja samana iltana kirja oli pakko ahmia kannesta kanteen. Se oli loistava!!! Kiitos PNG :) Olet rohkea nainen ja toivon kaikkea hyvää tuleviin päiviin!

  VastaaPoista
 20. Tutun blogin kautta tänne löysin tien tänään. Sun blogis antaa sanat niille kaikille tunteille ja ajatuksilla, joita en itse osaa näyttää tai edes tiedosta olevan. Kirja on varmasti ostoslistalla myös mulla. Kaikkea hyvää sulle jatkossa. Hali.

  VastaaPoista
 21. Lapsettomien lauantain kunniaksi, huomista elämäni ensimmäistä äitienpäivää äitinä odottaen, piti tulla käymään blogissasi. Upeaa, että kirja on valmis, ehdottomasti hankin sen!

  VastaaPoista
 22. Onnittelut kirjan johdosta. Sattumalta eksyin blogiisi, ja se oli luettava lopusta alkuun yhtäpäätä.Kuvien hienostunut huumori ei peitä, vaan korostaa sisällön purevuutta, totuutta. Uskon että jokainen lukijasi oppii jotakin hienotunteisuudesta, ja siitä, että toinen ihminen on maailmankaikkeus. Todella, murheita ei voi mitata eikä punnita vaa'alla.

  Taideteokset ovat taiteilijan lapsia, lentävät maailmalle kuin nuolet jousesta, toiseen paikkaan, toiseen aikaan. Kiitos, että kosketit ajatuksiani ja tunteitani. Aurinkoa kesääsi!

  VastaaPoista
 23. Hei!

  Liitin uusimpaan postaukseeni linkin blogiisi, koska sivusin samoja aiheita. Laitoin postaukseen myös yhden kuvistasi, toivottavasti se sopii. Ajattelin mainita, jos haluat tsekata, minkälaisessa yhteydessä blogiisi viitataan. Onnittelut kirjasta ja kiitos puhuttelevasta blogista.

  VastaaPoista
 24. Kiitos PNG kirjasta ja muusta :) On erittäin hieno asia, että jaksoit työstää tämän kauniin ja koskettavan teoksen meidän kaikkien lohduksi.

  VastaaPoista
 25. Paljon onnea kirjan johdosta! Luin koko blogisi yhdeltä istumalta ja surusi tuntui lähes käsinkosketeltavalta. Sinulla on upea taito ja kyky ilmaista tunteesi kuvin ja sanoin. Olet antanut varmasti voimaa ja lohtua muille samaa kokeneille ja toisaalta myös ansaitun näpäytyksen ajattelemattomille ihmisille.

  Toivon sinulle kaikkea hyvää ja että kokemasi suru kääntyy voitoksi. Haluaisin sanoa sinulle niin paljon, mutta olen lähes sanaton. Sydämeni pohjasta toivon, että elämäsi vastoinkäymiset olisivat jo takana päin. Kiitos tästä blogista. Olet uskomaton nainen.

  VastaaPoista
 26. Aivain Mahtavan Upea Kirja! =D

  VastaaPoista
 27. Luin tämän yhdeltä istumalta. Aivan sanattomaksi jäin, itkin. Kiitos, toivon, että opin paljon. En tiedä miten parikymppinen voi ymmärtää toista naista tuollaisessa tilanteessa, mutta en voi kun toivoa teille sitä mitä sydämenne halajaa. Jaksamista.

  VastaaPoista
 28. Eilen sain käsiini Maailma mustavalkoinen -kirjan. Äitini sitä selasi haikeana, ja tänään esittikin kysymyksiä, joita kirja hänessä herätti.

  Haluan sanoa: kiitos! Ja toivottaa Sinulle ja miehellesi onnea ja kaikkea hyvää! <3

  VastaaPoista
 29. Kiitos kirjastasi, ostin sen sunnuntaina. Tässä olen pohtinut, veisikö sen työpaikkani tädeille luettavaksi, sen verran he ovat uteluillaan esittäneet tietämättömyyttään toisten tuskasta...

  Aurinkoista kesää :)

  VastaaPoista
 30. Upeaa! Onnittelut kirjan valmistumisesta

  VastaaPoista
 31. Kiitos upeasta kirjasta, joka on niin kauniskin, että jo pelkkä sen näkeminen saa herkistymään. Tämä kirja pitäisi kaikkien lukea. Ajatuksella ja tunteella. Ihan kaikkien.

  VastaaPoista
 32. Sait minut itkemään. Älä luovuta.

  VastaaPoista
 33. Kirja saapui - hieno, koskettava ja niin tosi. Kiitos.

  VastaaPoista
 34. Luin juuri Meidän Perhe -lehdestä jutun kirjastasi ja sen esipuheessa olevasta uskomattoman ihanasta uutisesta!Toivon sydäneni pohjasta onnea ja varjeluste sinulle ja pikkuisellesi, enkelit olkoon matkassanne, ootte rukouksissani <3

  VastaaPoista
 35. Bongasin kirjan kirjastossa (oli laitettu hyllyn päälle näytille) ja luin sen yhdeltä istumalta. Hieno kirja! Tarpeellinen myös, niin vahva tämä perheolettamus on.

  VastaaPoista
 36. Kiitos kirjastasi! Kuvasi on tuonut lohtua niinä lukuisina lohduttomina päivinä.

  Luin juuri lehdestä että teille oli syntynyt pieni tyttö, tuhannesti onnea! Toivon ja rukoilen että me tulemme kohtaamaan samanlaisen onnen 7 kk päästä (takana 2 km ja 11 alkionsiirtoa).

  VastaaPoista
 37. Seurasin blogiasi miltei alusta saakka. Monien muiden tavoin totean, että olet hienosti (sanan kaikissa merkityksissä) tiivistänyt varmasti monen lapsettoman ajatukset. Moni on tarinasi myötä myös saanut käsityksen siitä, mitä lapsettomuus todella merkitsee.

  Silmäni kostuivat, kun luin tänään lehdestä tarinasi lopun. Kaikkea hyvää jatkossa!

  VastaaPoista
 38. Luin SK:n jutun, silmät kostuivat minullakin. Onneksi olkoon! :-)

  VastaaPoista
 39. Olen seurannut blogiasi alusta loppuun ja yhä säännöllisesti käynyt katsomassa mitä sinulle kuuluu, hyviä uutisia toivoen viimeksi viime viikolla kävin. Tänään sitten kauppareissulla silmiin osui uusin Suomen Kuvalehti, joka oli pakko ostaa. Oli ihanaa lukea, että teitäkin vihdoin onnisti ja vauva syntyi. Kaikkea hyvää jatkossa!

  VastaaPoista
 40. Luin juuri blogisi läpi, herätti niin paljon tunteita. Onnea pienen tytön syntymän johdosta! Olen niin onnellinen puolestasi!!

  kaikkea hyvää!

  Kaisu

  VastaaPoista
 41. kiitos blogista ja kirjasta. Ja onnea onnea toisesta tyttärestä!

  VastaaPoista
 42. Aivan uskomattoman ihana uutinen! Onnea onnea onnea onnea!!

  VastaaPoista
 43. Onnea tyttärestä koko perheelle!

  VastaaPoista
 44. Onnea tyttärestä!! Luin ihanan ja koskettavan jutun Olivia-lehdestä.
  Kiitos myös, että jaksoit tehdä kirjan. Se on kirjahyllyssäni muistuttamassa minua, kuinka suuri onni minulla on!

  VastaaPoista
 45. Minäkin luin äskettäin Olivian jutun ja pitkästä aikaa olin onnellinen toisen onnesta.

  VastaaPoista
 46. Hei, minäkin luin sinusta Oliviasta ja olin silmät kyynelissä, niin onnellinen olen puolestasi! Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi, ja voimia niille jotka kamppailevat samojen asioiden kanssa.

  VastaaPoista
 47. Olivian jutussa oli kerrottu hienosti lapsettomuuteen liittyvistä tunteista - aivan kuten tässä blogissa.

  Tuhannesti onnea tyttären syntymän johdosta!

  VastaaPoista
 48. Luin eilen Olivian jutun sinusta ja matkastanne vanhemmiksi. Koskettava tarina, riipaisevasti ja ihanasti kerrottu! Toivon teille kaikkea hyvää. Suurenmoiset onnittelut, että tämä matkanne sai kuin saikin onnellisen päätöksen tyttäressänne. <3

  (Meillä on vasta aloitettu haaveilemaan vauvasta. Saa nähdä kuinka käy...)

  VastaaPoista
 49. Paljon onnea tyttärestä!
  Ja onnea myös kirjan julkaisusta. Olen käynyt lukemassa blogiasi ja tänään sain käsiini myös julkaisemasi kirjan. Kyyneleet valuen luin kirjaasi, kuvissasi oli/on paljon lohtua ennen kuin tyttäremme ilmoitti tulostaan.
  Kaunis kiitos. Ja sydämelliset onnittelut pienestä Prensessastanne.

  VastaaPoista
 50. Löysin ekaa kertaa sun blogiin kohtukuolemasivuston kautta. Aivan upeita sarjakuvia!! Itku tuli monesta. Itellä kokemusta keskenmenosta ja kohtukuolemasta. Kiitos mahtavasta blogista!!

  Hanski

  VastaaPoista
 51. Hei!
  Tilaan ehdottomasti kirjasi! Itku meinasi minullakin tulla ja moni tilanteesta oli niin tuttuja!
  Olen läpikäynyt yhden IVF-hoitojakson, tuloksetta, ja seuraava edessä tammikuussa 2012. Blogisi löysin sattumalta kun mieten tätä lapsijoulukortti-asiaa.
  Tervetuloa lukemaan myös minun blogia. Mulla on (kai) joitain lukijoita mutta pysyttelen (toistaiseksi) anonyyminä.

  VastaaPoista